hennyarpreggo.blogg.se

Jag heter Henny, är 27 år och bor med min fästman i England. Exciting times ahead för nu väntar vi vårt första barn som väntas ploppa ut den 30 oktober 2013!

Förändringar

Publicerad 2013-05-31 17:19:15 i Allmänt,

Sedan jag blev gravid har jag märkt att jag börjat sortera lite i mitt liv. Jag har valt vilka människor jag vill umgås med, och vilka som inte får mig att må bra. Och dessa har jag slutat att umgås med. Jag har börjat bry mig mer om människor, särskilt barn i reklamer på tv eller på nyheterna. Vet inte om det är själva grejen av förändring i mitt liv eller om det är hormonerna som liksom gör en slags lista av prioriteringar av vad som är viktigt för mig. Förut har det alltid varit andra som kommit före, men sedan jag blev gravid har jag prioriterat mig. Vet inte riktigt vart jag vill komma med detta men jag bryr mig helt enkelt om vissa saker mer och vissa saker mindre.
Ett exempel på detta är vad som hände idag. Det var första riktigt varma sommardagen med över 20 grader här idag. Jag såg att en bil hade parkerat på en extra parkering utanför våra lägenheter och de hade lämnat sin hund där i. Jag höll lite koll på vovven genom fönstret och efter ett tag gick jag ut och kollade till den. Efter att ca 40 minuter hade gått sedan jag upptäckte vovven så gick jag och ringde på hos grannen. Jag frågade om det var deras hund och sa att den såg ut att vara väldigt varm därinne. Hon sa att den bara hade varit där i fem minuter och att de skulle åka snart. Några minuter senare såg jag att grannarna kom ut till bilen och åkte iväg med hunden. 
Visst brydde jag mig lika mycket om hundar innan jag blev gravid men jag tror inte att jag hade gått och ringt på och konfronterat grannen. Det är nåt nytt. 

Träning

Publicerad 2013-05-30 23:14:44 i Allmänt,

Börjar ju bli lite obekvämt att springa nu då så vi investerade i en spinning bike. Det är perfekt för då kan jag sitta o cykla medans jag kollar på Britain's got Talent på tv:n. Och så betyder det att jag kan fortsätta äta snask utan alltför dåligt samvete ;)

Har ju glömt att berätta om min hormon breakdown häromdagen. Det var rätt sorgligt egentligen men roligt på samma gång. Jag hade en ny patient i kliniken, en 84 årig man med mycket ryggont så han knappt kunde röra sig. Han berättade att hans fru var dödligt sjuk av cancer och han var den enda som tar hand om henne och ville därför gärna att jag skulle fixa hans rygg. Jag kände hur jag verkligen fick kämpa för att hålla tillbaka tårarna när han berättade. Efter undersökningen skulle jag gå upp och presentera hans case i lärar-rummet men då brast det för mig. Jag började med att hulka fram "hans fru har cancer" och sedan satt jag bara och snöt mig och snutvlade så min lärare fick läsa journalen själv haha. Tillslut lyckades jag iaf samla mig innan vi gick ner till mannen och jag kunde behandla honom. Hua! Så kan det gå när man har gravidhormoner. Mannen mår iaf bättre nu så det var skönt att jag kunde hjälpa honom iaf.

18 veckor

Publicerad 2013-05-29 22:46:24 i Allmänt,

Wohooo om två veckor är vi halvvägs! Har inte känt bebben på aslänge dock så jag börjar undra om det inte var inbillning i början. Vågen står på +2 kg och inga nya symptom har dykt upp. Förutom att min åksjuka är ca 10ggr värre.
Andys föräldrar var här o hälsade på i helgen och det var jättemysigt. Det blev en hel del bröllopsprat 😃 Den stora dagen närmar sig med stormsteg och jag ser så mycket fram emot att få gifta mig med min älskade man.

Ultraljud...igen :P

Publicerad 2013-05-20 16:45:12 i Allmänt,

Ok så det blev inget 3D ultraljud för det kunde mna tidigast göra i vecka 24 tydligen. Men Andy och jag fick se vår lilla filur med en vanlig scan i alla fall. Den växer så mycket! Man kunde se händer och fötter jättetydligt och till och med ansiktet och att den hade en öppen mun. Dock sade de att det är för tidigt att ta reda på könet. Skit också. Då får jag vänta några veckor till. Är så himla nyfiken! Alla som har gissat har gissa på en pojke utom en tjej i min klass som gissade flicka :) Jag tror fortfarande på pojke. Den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge. 
 
Ps. For Lynne, who I know reads this. If google translate didn't translate that very well I basically wrote that it was too early to find out the gender. I'll just have to wait until the 20 week scan. Damnit!
 
Bjuder på en magbild från igår och idag, 16+5 idag <3
 
 
 

V.16+2

Publicerad 2013-05-17 23:40:24 i Allmänt,

Igår var vi på begravning för Andys mormor. Det var sorgligt men vackert och glädjefullt på samma gång. Andy bar hennes kista och läste en fin dikt som hans mamma hade hittat precis innan mormorn dog. Very emotional. Särskilt rörd blev jag när Andys syster och morbror nämnde i deras tal att de i alla fall hann berätta för mormor om hennes kommande barnbarns barn. Jag kände mig som en i familjen och det var fint. 
 
Denna vecka blir bebisen lika stor som en kålrot. Magen växer sakta, tar kanske en magbild imorrn om jag orkar. Är fortfarande inte helt hundra på att jag känner bebisen där inne men jag tror det. Annars mår jag väldigt bra fortfarande. Lite trött ibland bara. Jag har gått upp lite i vikt också. Om man räknar från innan jag blev gravid har jag gått upp 1 kg. Om man räknar från början av graviditeten då jag gick ner en hel del så har jag gått upp 4 kg :S Det är ju lite väl mycket tror jag. Men när tentorna är klara så kommer jag ha mera tid till att träna iaf.
 
Ultraljudet häromdagen gick bra. Lillen rörde sig därinne och man kunde se mycket mer detaljer som näsa och mun :) Men de använde en gammal maskin så de kunde inte göra några mätningar. Däremot så sa de att de kan göra ett 3D ultraljud som tack för att jag ställde upp haha. Drömmen! Så på måndag ska vi dit och titta på lillen igen. Han/hon kommer säkert bli modell så mycket kort som den blir med på. Kanske att vi tar reda på könet då också ;) Jag chansar på en pojke, vad tror ni?
 
 
 
 
 
 
 

V.15+5

Publicerad 2013-05-13 13:21:42 i Allmänt,

Idag vaknade jag upp med en konstig känsla i magen. Jag skulle inte kalla det smärta, det känns mer okomfortabelt (om de är ett ord?). Det liksom spänner/hugger till ibland när jag böjer benen eller sätter mig upp och de är ömt på hela högra sidan om jag trycker lite mellan höften och pubisbenet. Jag funderar på om de kan vara det runda ligamentet av livmodern som börjar tänja på sig. Märklig känsla är de iaf.
 
Annars flyter allt på här. Jag börjar så smått kunna tvinga mig själv att plugga för sluttentorna som närmar sig med stromsteg. Snart har jag gjort färdigt min 5-åriga utbildning som kiropraktor, de är helt sjukt!
 
Och på onsdag gör de en till träningsseminar i ultraljud på skolan så dår får jag vara "patient" igen och se bebisen :D Längtar!
 
Magen växer väldigt sakta nu. Den är som störst på kvällen, undrar vad det beror på haha. Brösten har blivit större också så nu har jag växt i mina vanliga BH-ar vilket är kul. 
 
Här är en (kvälls)magbild för några dagar sedan. 
 
 
Och här är lite HM shopping som jag inte kunde hålla mig ifrån, såå söta!
 

Barnmorskebesök

Publicerad 2013-05-08 12:32:08 i Allmänt,

Japp idag var vi hos barnmorskan och fick äntligen höra bebisens hjärtljud för första gången. Det var helt underbart <3 145 slag per minut hade vår lilla krabat. Enligt the old midwife tales så ligger dte precis i mitten av vad pojkar och flickor brukar ha. Barnmorskan trodde först att det skulle bli en flicka men efter att ha räknat hjärtslagen sa hon att hon inte hade en aning ;) Hen vill vara hemlig alltså.
Åh men de var verkligen skönt att höra hjärtlagen för jag ahde varit lite orolig då jag inte känt nåt fladder på flera dagar nu. Skönt att veta att den fortfarande mår bra därinne iaf :D
 
Idag har jag en fyra veckor gammal patient. Åh jag kommer bli helt blödig haha.

Middag

Publicerad 2013-05-05 20:37:29 i

Efter en inte alls för hälsosam start på dagen kände jag att jag behövde ge lillen lite nutrition. Lax med spenat och sparris blev det och det var mumma!

Idag har magen försvunnit lite. Ser inte alls särskilt gravid ut. Kanske beror det på hur bebisen eller livmodern ligger, jag vet inte. Men hoppas magen kommer tillbaka imorrn :)

Bridesmaids Dresses!

Publicerad 2013-05-03 22:55:55 i

Åhh idag kom äntligen mina TIO bridesmaids dresses 😃 Royal Blue till färgen och helt underbart fina. Tjejerna var såå snygga. Åh det kommer bli bra det här.Det börjar verkligen dra ihop sig nu och vi har ordnat en hel del men fortfarande många detaljer som måste fixas. Längtar tills jag äntligen får gifta mig med min fina älskling. Sju år tillsammans på dagen blir det ❤

Barn vs Karriär

Publicerad 2013-05-02 19:05:10 i Allmänt,

Jag har ju gått och gruvat mig mycket för det här med hur det blir med jobb och karriär nu när jag ska ha barn. För er som inte vet så tar jag examen i juli och alla mina klasskompisar har nu fått jobb eller börjat leta jobb. Själv har jag dragit mig för att söka jobb då jag inte ens vet om jag KAN jobba när jag slutar eftersom jag kommer vara 7 månader då redan. Och vem skulle vilja anställa en 7 månaders gravid person för ett fysiskt jobb? 
Men idag pratade jag med en av lärarna om det här och hon fick mig att sluta oroa mig så mycket. Hon sa till och med att det finns forskning som visar att barnets hälsa är direkt relaterat till hur kvinnan mådde och vad hon gjorde de sista två månaderna av graviditeten. Hon tyckte att jag bara skulle vila och vänta med jobbet tills barnet är iaf fyra månader. 
 
Det betyder att jag skulle kunna börja jobba deltid i mitten av mars någon gång. Det blir lagom tycker jag. Jag ska redan nu skriva ett brev till olika kiropraktorer i området och säga att jag vill jobba då, så att de vet om att jag finns. Och sedan ska jag ta hand om mig själv och min kropp och bara njuta av det här fantastiska som händer. Jag har ju en väldigt tur som har Andy och att han tjänar tillräckligt för att vi kan leva på en lön. Ja, allt känns mycket bättre nu och det känns inte som att jag bara är lat och inte vill jobba utan jag ska faktiskt bli mamma och det är ett jobb i sig kan jag tänka mig.

14+0

Publicerad 2013-05-01 19:42:27 i Allmänt,

Imorgon går jag in i vecka 15 :) Jag tycker mig känna bebisen där inne då och då, är nästan helt säker nu :) Såå mysigt!
 

Om

Min profilbild

Henny

27 år, bor med fästmannen i England och väntar vårt första barn i oktober 2013! Blir även utbildad kiropraktor och gifter mig samma år :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela