hennyarpreggo.blogg.se

Jag heter Henny, är 27 år och bor med min fästman i England. Exciting times ahead för nu väntar vi vårt första barn som väntas ploppa ut den 30 oktober 2013!

Vecka 27+0

Publicerad 2013-07-31 10:49:20 i Allmänt,

Nu börjar symptomen smyga sig på och jag känner mig verkligen gravid för typ första gången. Fötter och händer svullnar upp, benen värker när jag går, jag blir andfådd för ingenting, kissar nästan på mig när jag hostar och det spänner som bara den över naveln. Men jag älskar det. It's all part of the package och jag är bara glad att jag kan joina in med andra gravida och klaga lite nu haha.

Kunde inte hålla mig från att köpa bodyn på bilden. Camilla gav mig (lillan) en jättesöt t-shirt från NZ också. Hon kommer bli väldigt internationell, pluttan.

Bröllopsäventyret har börjat

Publicerad 2013-07-26 22:33:18 i Allmänt,

På planet till Sverige fick vi gratis champagne och sedan fick vi sätta oss i cockpit och leka piloter :) Allt detta för att de såg att jag hade min brudklänning med mig på planet :D

26+0

Publicerad 2013-07-24 10:02:14 i Allmänt,

Jag älskar min mage! Vågen står på +7kg. Det betyder att jag bara gått upp ett kilo de senaste tre veckorna. Bebisen växer ju i spurtar så hon kanske har vilat sig lite nu haha. Men jag känner mig vacker som gravid. Trots svullna fötter och korvfingrar. Det hör liksom till. Och brösten säger man ju inte nej till ;)

3D ultraljud

Publicerad 2013-07-23 17:10:30 i Allmänt,

Idag fick vi gå på 3d ultraljud på skolan. Tyvärr låg lillan med huvudet långt ner, händerna framför ansiktet och ryggen utåt så vi kunde inte se något :( Jag blev tillsagd att äta lite choklad, dricka kallt vatten och röra på mig för att få henne att flytta sig men icke. Det var en blyg liten tjej idag. Så det enda vi fick se var ett jättesött litet öra och en hand framför ansiktet. Lite besviken blev jag men nu får vi iaf en överraskning när hon kommer ut. Vems näsa kommer hon få, vems ögon och ansikte etc. Skumt att tänka att nästa gång jag ser henne blir när hon kommer ut. Inga fler ultraljud nu. Haha jag som varit lite beroende av dem under dessa månader. Men det har varit så lätt när det finns gratis på skolan. 
Jag blev iaf glad för att hon ligger i rätt position för när jag ska föda. Huvudet nedåt och ansiktet mot min ryggkanal. Visst att de rör sig mycket fortfarande men denna position verkar vara hennes favorit iaf. Hon låg precis likadant på 20 veckors ultraljudet.
 
99 dagar kvar till beräknad födsel! Och 11 dagar kvar till vårt bröllop! På torsdag åker vi till Sverige för att börja förbereda så det kanske inte blir så mycket bloggande på ett par veckor nu :)
 
 
 

100 dagar kvar!

Publicerad 2013-07-22 09:56:02 i Allmänt,

Japp bara 100 dagar kvar tills lilla pluttan tittar ut :D Coolt!
Imorgon ska vi göra ett 3D ultraljud som vi få göra gratis på min skola. Det ska bli så roligt att se henne igen.

25+0 veckor

Publicerad 2013-07-17 17:30:19 i Magbilder,

Nu går tiden fort. Magen växer, många kommenterar hur stor den är vilket är roligt o vågen närmar sig +7kg vilket är normalt. Idag var jag hos barnmorskan o allt såg bra ut. Hon mätte magen o sa att den växer normalt. Annars tycker jag att det saknas information från dessa besök. Ingen av barnmorskorna har ens nämt ordet förlossning eller informerat om föräldrakurser, andningskurser eller amningskurser etc. Jag har fått googla allting. Lite konstigt tycker jag.

Annars så kan jag glatt berätta jag klarade alla prov och är nu, efter fem års slit, färdigutbildad kiropraktor! Jag fick även högsta betyg! Känner mig mycket stolt :)

6 månader

Publicerad 2013-07-11 08:02:04 i Allmänt,

Japp nu är jag i sjätte månaden och nu går det fort. Dock har jag så mycket med bröllopet så jag hinner inte tänka på graviditeten haha.
Jag har dock en hel del funderingar på hur jag vill ha födseln men det får komma i ett senare inlägg. Hon mår bra och sparkar mycket därinne nu iaf. Mest känner jag henne på kvällarna.

Idag är jag alltså 24+1 veckor och vågen står på +6.5kg. Lite mer än vad jag hoppades men kan verkligen inte hålla mig från choklad o snacks!

23+4 veckor

Publicerad 2013-07-07 13:23:16 i Allmänt,

Idag är det riktigt sommarväder, äntligen! Jag var precis ute o sprang en runda på stranden o det var riktigt svettigt. Men jag klagar inte, är så glad för sommarväder :) Och skönt att jag fortfarande orkar springa. Det är tyngre och flåsigare och det känns i benen (prova att springa med en 6kg tung ryggsäck på ryggen så kanske ni förstår känslan) men än så länge klarar jag det bra. Känner mig ganska stolt över det.

Igår hade Andy sin svensexa och imorse kom han hem med halvt utsmetad mascara i ansiktet haha. De hade tydligen klätt ut honom i ABBA kläder. De verkade haft roligt iaf grabbarna. Själv var jag på ett wimbledon strawberry tea event på skolan igår. Där fanns det hemlagade tårtor, jordgubbar, bakelser mm o så tennisen på storbild. En perfekt combination. Där träffade jag även på en av mina patienter och hon hade tagit med sig en present till mig. Blev så himla glad och överraskad. Var verkligen snälkt av henne. Och skönt att veta att hon uppskattar det jag gör ;)

Bröllopsfix

Publicerad 2013-07-05 12:39:41 i Allmänt,

Åh hujedamej. Nu är det mycket att göra. Har stressat en hel del över allt bröllopsfix som behöver göras. Har inte känt mig stressad över bröllopet alls förrän nu. Det ligger i detaljerna. Och jag har insett att det är väldigt många detaljer! Det hjälper ju inte att British Airways slarvar bort våra resväskor med alla bröllopsgrejer i heller. Dock fick vi tillbaka en av väskorna (med alla klänningar i) när vi fortfarande var i Sverige. Den andra väskan slarvades bort och har NU hittats och de har skickat den till mammas adress i Sverige. Där i ligger mina träningskläder och joggingskor, och Andys kläder. Och det betyder att vi nu bara kommer att ha en resväska att packa i för slutet av juli då vi åker till Sverige för att gifta oss! Men men, det får väl gå. Jag ska ta bröllopsklännnigen med mig på planet. Den får inte tappas bort.
 
När vi var i Sverige träffade vi vår fotograf och tog lite provbilder inför bröllopet. Jag blev väldigt nöjd, tror det kommer att bli jättebra :) Så om någon ska gifta sig runt Norrköpingsområdet kan jag rekommendera fotograf http://www.josefinebjorklund.se/  
 
 
 
 
Fotograf: Josefin Björklund
 
 
 
 
 

23+0

Publicerad 2013-07-03 21:58:40 i Magbilder,

23 veckor idag! Magen växer och nästan alla kommenterar hur stor den blivit :) Naveln börjar bli väldigt narrow och jag anar att den kommer ploppa ut snart. Blääö, jag tycker det är så äckligt med navlar haha

Om

Min profilbild

Henny

27 år, bor med fästmannen i England och väntar vårt första barn i oktober 2013! Blir även utbildad kiropraktor och gifter mig samma år :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela