hennyarpreggo.blogg.se

Jag heter Henny, är 27 år och bor med min fästman i England. Exciting times ahead för nu väntar vi vårt första barn som väntas ploppa ut den 30 oktober 2013!

Nätterna

Publicerad 2013-12-18 22:10:23 i Allmänt,

Tiden verkligen flyger iväg nu. Det kan lätt gå tre dagar utan att jag ens hinner kolla min mail. Bara amma, trösta, sova, äta mat etc och en dag har liksom försvunnit.
Linn har varit lite upp och ned på nätterna. Hon börjar bli väldigt rastlös på kvällarna runt 18-19 tiden och får världens sugbehov. Jag ammar, hon äter lite sedan börjar hon skrika och vill suga, suga suga men så fort jag ger henne bröstet så skriker hon. Nappen går bra men den spottar hon ut hela tiden och börjar då skrika tills man stoppar in den i munnen igen. Ibland skriker hon utan att vi har en aning varför. Detta håller på till 1-2 på natten. När hon väl somnar så ligger hon och "tar i" typ som att hon har ont i magen i princip hela natten. Ibland har vi tur och när hon väl somnar så sover hon flera timmar. Vi försöker febrilt luska ut varför hon beter sig såhär men har inte riktigt klurat ut det än. Det kan vara att hon har luft i magen möjligtvis, eller att hon är övertrött. Men hon vägrar liksom att sova. Ibland tror jag att hon är rädd för mörkret för när jag tänder lampan så slutar hon att "ta i". Jag tänkte att hon kanske behövde stimuleras lite då bara och provade detta vilket funkade i ca 5 minuter sedan börjar hon skrika igen.
Jag har pratat med en del andra mammor och dom säger att de upplever samma sak så det är skönt att veta att jag inte är ensam iaf. Kanske är det så att hon bara är en bebis och att en del bebisar beter sig såhär medan andra sover lungt och stilla hela natten. Vem vet.

Första leendet!

Publicerad 2013-12-11 11:48:20 i Allmänt,

Har inte hunnit blogga på ett tag men vi njuter för fullt av denna fantastiska flicka vi har fått. Hon utvecklas så fort nu. Är mer medveten om vad som händer, följer en med blicken när man går runt i rummet. Hon älskar att sjunga lilla snigel och broder Jacob, särskilt när hon ligger på skötbordet. Och imorse fick jag se det första riktiga leendet. Åh vad underbart!

1:a December

Publicerad 2013-12-01 16:56:54 i Allmänt,

Nu är det äntligen december! Som jag har längtat ;) Nu får jag äntligen börja titta på julfilmer utan att det anses som "för tidigt". Jag hade lätt kunnat börja titta i oktober/november egentligen haha.
Idag åkte vi och köpte julgran och vi har nu spenderat eftermiddagen med att klä den. Jag är så nöjd :) Jag har även bakat en mjuk pepparkaka som vi ska äta snart med några vänner. De firar ju inte advent här i England men det blir en slags adventfika iaf.
 
Idag är Linn en månad gammal. De flesta säger att hon har växt mycket och jag tror att jag själv kan se att hon växt en del faktiskt. De senaste dagarna har hon blivit mycket mer alert och medveten och tittar mig alltid i ögonen när jag sjunger för henne. Imorse när jag sjöng Lilla Snigel för hundrade gången så tittade hon på mig och började gurgla och göra ljud ifrån sig. Så himla underbart :) Längtar tills jag får se första riktiga leendet också, jag känner på mig att det kommer snart!
 
 
 
 
 
Visst ser man lite skillnad?
 
 
 

Om

Min profilbild

Henny

27 år, bor med fästmannen i England och väntar vårt första barn i oktober 2013! Blir även utbildad kiropraktor och gifter mig samma år :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela