hennyarpreggo.blogg.se

Jag heter Henny, är 27 år och bor med min fästman i England. Exciting times ahead för nu väntar vi vårt första barn som väntas ploppa ut den 30 oktober 2013!

Sverige!

Publicerad 2013-06-28 12:00:44 i Allmänt,

Nu är vi i Sverige och har det jättebra. Badar, spelar Aquagolf, äter godis, planerar bröllop med mera. Riktigt mysigt. Både Andy, mamma och Jacob har nu känt lillans sparkar och hon växer så det knakar :D
Våra väskor tappades bort på vägen hit, fulla med bridesmaid dresses och alla dekorationer (och våra kläder förstås) vilket inte var så roligt. Idag, fem dagar senare kom äntligen en av väskorna till rätta men den andra är fortfarande ute på vift. Detta är ju såklart väldigt frustrerande men vi försöker göra det bästa av situationen och njuta av att bara få vara här. 
Igårkväll satt vi och försökte göra en table plan för bröllopet och hujedamej, det var lättare sagt än gjort. Vi kom fram till en lösning tillslut men det var inte lätt. På söndag ska vi träffa fotografen på Fredgagården och provta lite bilder :D Sedan på måndag åker vi hem igen och jag påbörjar de (förhoppningsvis) sista två veckorna på kliniken innan mamma ledighet. Haha vad konstigt det känns att skriva så :)
 
Andy leker med Tabitas son Emanuel
 
Min fina bror provar kostym för bröllopet <3
 
Dopp i poolen
 
 
 
 
 
 

Midsommar

Publicerad 2013-06-21 19:30:19 i Allmänt,

Glad midsommar! Vi firade lite här också med god mat och lite kubb. Det var mycket trevligt. Dock är jag helt slut idag. Bara går och längtar efter att få gå och lägga mig. Igårkväll var vi på bröllop och var uppe till sent och dansade. Antar att kroppen inte orkar med lika mycket längre. Men kul var det!
 
Dock fick jag ont över magen igår. Jag skulle beskriva det som att jag spräckte alla magmuskler fast inte alls så smärtsamt. Bara väldigt okomfortabelt. Det spänner över hela nedre delen av magen. Ska till kliniken imorrn iaf och hoppas att det kan hjälpa med lite massage. Har masserat lite själv här hemma med min olja och nu känns faktiskt lite bättre. Men en väldigt märklig och obehaglig känsla iaf.
 
Här är lite bilder från igårkväll och idag :) Hoppas ni får en fin midsommar.
 

21 Veckor!

Publicerad 2013-06-19 20:40:11 i Magbilder,

Tiden går ändå relativt fort nu :) 21 veckor idag och tycker det är lite skillnad på bara en vecka. Magen har liksom flyttat sig uppåt.

Femårig kiropraktorutbildning klar(?)!

Publicerad 2013-06-18 18:42:00 i Allmänt,

Åh äntligen är jag klar med alla tentor! (Om jag klarat dem vill säga) Så himla skönt att vara klar med sin utbildning :D Det känns dock väldigt ovant att ha så mycket fritid. Idag tex, bestämde jag mig imorse för att åka in till Southampton för att leta bröllopsskor. Bara på impuls sådär. Det har jag inte kunnat göra på väääldigt länge. 
Tyvärr hittade jag inga skor dock. Men bröllopsplaneringen har iaf satt igång ordentligt nu. Vi har beställt en massa dekorationer både för ute och inomhus och det kommer bli sååå fint :)
 
Lilla pluttan i magen har börjat sparka mer och mer. Nu känner jag det även när jag sitter ibland. Dock tror jag de beror på var hon ligger för jag känne rhenne bara två, tre gånger om dagen. Tror hon sparkar lite oftare än så därinne. För några veckor sedan spelade jag Beyonce på datorn och då började hon sparka som en galning. Igårkväll provade jag igen och då kickade hon igång haha. Lilla gumman, ett litet Beyonce fan.
 
Imorgon är jag 21 veckor så då blir det ny magbild. Här är några bilder från festen efter SISTA tentan :D
 
 

Läckert

Publicerad 2013-06-15 09:46:00 i Allmänt,

Alltså herregud! Igår fick jag värsta chocken då jag upptäckte en rund fläck på min tröja. Mina bröst har börjat läcka! Det är så sjukt! Jag bara gick runt och skrattade för mig själv här hemma haha. Det är så mycket som händer med min kropp och jag känner hur den förändras varje dag. Mycket häftig känsla. Tänk att våra kvinnokroppar kan fixa allt det här. Grow a baby, fixa mjölk till den etc etc. Fortfarande i chock. Vad gör man egentligen åt det? Padding i bh:n?

Ultraljudet

Publicerad 2013-06-14 10:42:32 i Allmänt,

Här är vår underbart söta och älskade lilla flicka!!! Är såå lycklig :D Vi har ett namnförslag som vi båda gillar men Andy vill att det ska bli en överraskning och vill vänta med att säga det tills hon är född. Typiskt, jag som är så dålig på att hålla överraskningar hemliga. Får se hur länge jag håller ut ;)
 
 
 
 
 
 
 
 

Halvvägs!!!

Publicerad 2013-06-12 10:15:23 i Allmänt,

Wohoooo idag är jag 20 veckor och halvvägs :) Och bäst av allt, idag ska vi på rutin-ultraljud och får se den lille varelsen som rör sig så flitigt därinne. Mest känner jag hen på kvällarna. Och igår fick äntligen Andy känna sin första spark. Dock var han inte riktigt säker på att det var en spark han kände men förhoppningsvis växer sig lillen till sig snart och sparkarna blir hårdare hehe.
 
 
Halvbakad höhö....
 

En härlig dag

Publicerad 2013-06-09 23:37:22 i Allmänt,

Idag var det varmt och skönt på eftermiddagen så jag, Carro o Dinaz gick en promenad efter pluggandet. Det är så härligt att vara så nära vattnet. Det är det absolut bästa med Bournemouth. Kommer dock inte sakna alla pundare och alkoholister här.
 
Tänkte göra en liten summering av graviditeten såhär då man snart är halvvägs:
 
Vecka: 19+4
Symptom: Blir väääldigt åksjuk väldigt lätt, täppt näsa, börjar få ryggont på morgonen, trött 
Cravings: BRÖD, ibland slicka en citron, sura godisar
Vikt: +2.4kg
Sparkar: JA :D Mest på dagen och kvällen
Kille eller tjej: Kille
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sparkarna fortsätter

Publicerad 2013-06-08 20:51:00 i Allmänt,

Tentan igår gick ok tror jag. Efteråt firade vi Ida som fyller år nästa vecka. Det var jättemysigt att ha lite tjejkväll och bara njuta av varandras sällskap utan att plugga :) Vi beställde hämtmat (curry) och fy f*n vad jag åt. Lite för mycket. Men gott var det. Och lillen ville också vara med och partaja så hen sprattlade på som bara den där inne. Karin fick äran att vara den första som kände en spark <3 Efter det blev lillen blyg och gömde sig resten av kvällen ;)
Idag hade vi en visning på ett hus i Southampton. Vi gillade det och lade ett bud! Nu är de bara att vänta och se :D Jag som är så otålig, hur ska jag kunna vänta hela helgen på svar?! ;)

Första sparken!

Publicerad 2013-06-06 10:24:21 i Allmänt,

Okej nu är jag nästan 100% säker på att jag kände en första spark igår. Det kändes ungefär som när man har sprungit och hjärtat pumpar riktigt hårt så att man känner det genom bröstkorgen, fast jag kände det i magen istället. Sedan kände jag två till sparkar på kvällen när jag låg på sidan. Jag tyckte att jag kände dem utanpå magen också men när Andy höll handen där kände han ingenting. Jag ger det nån vecka till sedan tror jag han kommer känna också :) Denna spark kom mycket lägligt måste jag säga, då jag har varit lite nere sista tiden. Kändes som att magen inte växer nåt och jag var orolig för att jag aldrig kände min lilla bebis därinne. Det är ju så lätt att gå och inbilla sig att den inte lever då. Orolig som man är. Så nu kan jag äntligen slappna av lite :)
Igår fick jag även hem min fetal doppler som jag beställde hehe. Perfekt att kunna lyssna på lilla hjärtat när man vill. Dock tror jag inte jag fick den bästa signalen då jag provade för hjärtslagen växlade mellan 110 och 150. 
Men roligt var det :)
Imorgon väntar sluttenta på ALLT vi lärt oss under dessa fem år. Kul. Sedan i slutet av nästa vecka har jag absolut sista (förhoppningsvis) tenta! Gud vad skönt de ska bli att vara ledig sedan. Fem år av riktigt hårt slit.
 
19+1 idag, snart halvvägs! :D
 

Sommaren har kommit till England

Publicerad 2013-06-01 21:43:23 i Allmänt,

Äntligen har vi fått sommarväder!
18+3 idag och fortfarande inga sparkar. Undrar verkligen när jag får börja känna lillen därinne. Och undrar mest hela tiden om den fortfarande lever därinne. Rätt hemskt att vara så orolig egentligen.
Men, ska försöka att vara positiv och fokusera på andra saker istället. Som den underbara solen.

https://cdn3.cdnme.se/4087377/7-3/pic_51aa4dc2ddf2b33a6583f9c5.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/4087377/7-3/pic_51aa4dc2ddf2b33b5767c32f.jpg" class="image">

Om

Min profilbild

Henny

27 år, bor med fästmannen i England och väntar vårt första barn i oktober 2013! Blir även utbildad kiropraktor och gifter mig samma år :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela