hennyarpreggo.blogg.se

Jag heter Henny, är 27 år och bor med min fästman i England. Exciting times ahead för nu väntar vi vårt första barn som väntas ploppa ut den 30 oktober 2013!

BF!

Publicerad 2013-10-30 13:25:42 i Allmänt,

Eller D-day som jag kallar det. Japp, idag är det den 30 oktober, datumet som jag längtat efter i nio månader. Har inga som helst känningar och är fortfarande rätt säker på att hon kommer bli väldigt sen. Säkert för att mitt tålamod behöver tränas upp.
 
Vikten står på +15kg och nu tänker jag sluta väga mig för nu skulle hon varit ute!
 
 
 
 
 
 
 
Jag lägger upp allas gissningar igen, dock har vi tyvärr passerat några. Jag hoppas att John (bebisens farfar) och Märta har rätt :D Konstigt nog har INGEN gissat på idag :)
 
Lynne: 23 Oktober, 3628g, 51cm
 
Frances: 24 Oktober, 3231g, 50cm
 
Caroline: 24 Oktober, 3100g, 52cm
 
Sara: 27 Oktober, 3230g, 50cm
 
Dinaz: 29 Oktober, 3400g, 51cm
 
John: 31 Oktober, 3572g, 50cm
 
Märta: 31 Oktober
 
Ida: 1 November, 3540g, 51cm
 
Camilla: 1 November
 
Birgitta: 2 November, 3480g
 
Jonathan: 3 November, 3713g, 48cm
 
Tessa: 3 November, 3600g
 
Hanna: 3 November
 
Maria: 4 November, 3520g, 51cm
 
Madeleine: 4 November, 3260g, 50cm
 
Jacob: 5 November, 3445g, 45cm
 
Lina: 6 November, 3350g, 53cm
 
Isabelle: 6 November, 3255g, 52cm
 
Andy: 7 November, 3855g, 52cm
 
Anne: 7 November, 3560g, 50cm
 
Henny: 12 November, 4135g, 50cm

3 dagar kvar

Publicerad 2013-10-27 12:10:22 i Allmänt,

Tiden sniglar sig fram. Jag försöker vara positiv men jag är bara såå uttråkad och trött på att vänta. Det blir inte bättre av att jag tror att hon kommer bli sen och att jag inte har några som helst känningar eller tecken på att det ska sätta igång snart. Hon trivs för bra därinne helt enkelt.
Jag tränar fortfarande spinning och en liten hemma-circuit, jag går upp och ner i alla trappor jag hittar, jag går promenader, äter ananas och kanel etc etc. Idag ska Andy laga en spicy curry och jag har blivit rekommenderad att prova prune juice så det ska jag dricka idag med. Hoppas att nåt funkar haha. Dock tror jag inte på några av dessa metoder för hon kommer komma när hon är redo. Men det håller hoppet uppe lite mer iaf.
 
Andy och jag hade en liten diskussion om hennes namn häromdagen då vi båda har haft "second thoughts". Vi började kolla runt efter andra namn och testade hur det skulle vara men nej, inget var lika bra. Och vi har liksom kallat henne vid hennes namn ett bra tag nu och det kändes konstigt att byta. Så vi bestämde oss för att forsätta köra på det vi bestämt innan. Självklart kan det ju ändras när hon väl kommer ut. Hon kanske inte alls ser ut som en ****, men för tillfället så kör vi på det. 
 
Så länge hon är kvar därinne har jag en portabel hylla vart jag än går iaf. Det är ju alltid bra. 
 
 

39+0 veckor!

Publicerad 2013-10-23 11:27:59 i Allmänt, Magbilder,

Yes äntligen välkomnar jag vecka 40, som kommer att bli den SISTA veckan har jag bestämt mig för. Jag har också försökt att ändra min attityd lite och istället för att vara ledsen, otålig och nere för att hon aldrig kommer ut ska jag istället njuta av den här sista tiden. Jag njuter av mina sovmorgnar, jag pysslar med lite julklappar, det är snart bara 2 månader till julafton så jag ska minsann baka pepparkakor, och ikväll ska Andy och jag ut o äta o njuta av varandras sällskap. Ungen kommer när hon är redo tyvärr o det är nåt jag får acceptera. Inte lätt för otåliga Henny men jag har faktiskt inget val. Tänk att jag har en sådan fin man, familj, vänner och snart kommer vi få en liten dotter. Jag är riktigt lyckligt lottad!




 

38+5

Publicerad 2013-10-21 13:07:32 i Allmänt,

Nu är jag väldigt trött på att vara gravid och jag vill bara att hon ska komma ut! Ändå har jag 9 dagar kvar tills BF! Jag börjar nu varje morgon med en liten gråt-session då jag tycker väldigt synd om mig själv. Jag har ont, är klumpig, sover inte, uttråkad, alla andra får bebisar utom jag, orolig för hur allt kommer gå etc. Vill bara att allt ska vara över och jag kan veta att hon är säker i mina armar.
Nä, nu är jag riktigt trött på det här! Hej då.

38+3

Publicerad 2013-10-19 21:43:54 i Allmänt,

Still tagging along. Var på besök hos barnmorskan häromdagen och allt ser bra ut. Tydligen är lillan 3/5 fixerad så det börjar närma sig. Jag mäter fortfarande högsta möjliga på mag-kurvan och när barnmorskan kände på magen sa hon "oh it's all baby in there, isn't it". Jag antar att det betyder att bebben är rätt stor!? Jaja, bara hon får ett lika litet huvud som min sida av släkten så går det nog bra.
 
Jag har börjat att få kraftigare sammandragningar och mensvärks-aktig magont. Särskilt när jag är ute och går så kommer det väldigt starkt och jag har börjat att ändra min gångstil till lite mer gravid-aktig tror jag. Jag skulle inte påstå att den är pingvinliknande men mer bakåtlutad iaf. Jag känner även mycket pressure långt nere i pelvis. 
Hoppas att det är på gång snart!
 
Vi har äntligen fått ett bud accepterat på ett hus! Jag är så glad för det är verkligen ett jättebra hus. Så nästa vecka har vi tre möten med banker och advokater etc för att söka lån. Ganksa mycket att fixa så kanske bäst om lillan väntar en vecka till iaf :)
 
 

38+0 veckor

Publicerad 2013-10-16 11:47:48 i Allmänt, Magbilder,

14 dagar kvar! Poolen kom igår och Andy har testat att det funkar så det känns skönt. Han har också installerat isofix bilsäte i bilen. Känns som att vi bara väntar nu. Inget kvar att fixa. 

Igår natt hände en lite rolig sak som jag gått runt o fnissat till hela dagen...Jag vaknade av att jag kände nåt 'där nere'. Kändes som värsta mens-floden typ fast ändå annorlunda. Kunde det vara vattnet som gått? Jag for upp ur sängen o kollade lakanet. Helt torrt. Gick på toa o kissade. Inget kom ut o pappret var helt normalt. Men det kom en massa luft, typ som fisar från muttan. Då insåg jag att det inte alls var vattnet som hade gått utan jag hade vaknat av min egen mutt-fis!!!! Fatta besvikelsen haha.




Winchester Hospital?

Publicerad 2013-10-12 13:31:58 i Allmänt,

Igår fick jag äntligen tillbaka resultatet från mitt blodprov förra veckan. Tyvärr var jag fortfarande anaemic (vet ej vad det heter på svenska men järnbrist iaf)...Mina värden hade gått upp från 107 till 108 på några veckor vilket inte är särskilt mycket. Tydligen rekommenderar de att inte ha lägre än 105 för en homebirth utifall att man skulle blöda mycket efteråt. Jag vet inte riktigt vad det "normala" värdet ska vara, någon annan som vet? Jag tror att det ligger runt 120 men är ej säker. Iaf så blev jag lite ledsen. Jag vill inte vara orolig över att någonting ska gå fel om jag föder hemma. Vill liksom inte ha något som gnager i bakhuvudet utan jag vill kunna slappna av och bara fokusera på själva födelsen. Så idag ska jag och Andy åka till sjukhuset och kolla runt lite hur det ser ut där och vart man ska gå etc. Utifall att. 
Men jag tänker fortsätta med mina järntillskott och ikväll ska vi ut på en restaurang och äta en stor köttbit tänkte vi. Så får vi se hur det blir. Än så länge är jag inställd på att föda här hemma men vi får se när jag träffar barnmorskan om en vecka vad hon säger också.
 
Igårkväll fick jag världens gravidtantrum haha. Jag är så himla trött på att vara obekväm hela tiden. Magen är verkligen jättestor (nästan över det normala på kruvan) och det märks kan jag säga. Att ta på sig strumpor och skor är en stor uppgift, att torka sig ordentligt där nere når jag knappt, att sitta i soffan bekvämt ät omöjligt etc etc. Så som sagt, igårkväll fick jag nog då jag inte kunde ligga eller sitta bekvämt i soffan och titta på tv. Jag for upp och började skrika och svära medan jag kastade kuddarna på golvet. Sedan stromade jag gråtandes ut och sprang upp till sovrummet. Halvt gråtandes och halvt skrattandes för jag hade en liten röst i huvudet som sa åt mig hur fånig jag var samtidigt. Andy följde efter mig och lade sig bredvid mig i sängen och kramade mig och tröstade. Han är så fin, min man. Men plötsligt hörde jag hur kan fnissade lite. Och så lite till...Han försökte verkligen att inte skratta men tillslut började både han och jag att skratta ordentligt. Det är ju så många känslor jag har upp och ner hela tiden. Jag är så himla lycklig och glad att jag är gravid och har en sådan fin man och samtidigt vill jag bara att det ska vara över så att jag får träffa vårt barn, veta att allt gick bra och sluta att vara så himla obekväm hela tiden. 
 
Men nu är det iaf inte långt kvar. Mamma sa åt mig att ta en dag i taget istället för en vecka i taget nu och det ska jag göra. 18 dagar kvar...

Förberedelser

Publicerad 2013-10-10 22:04:58 i Allmänt,

Ja nu förbereder vi oss för fullt för kommande bebis. Nästan allt är inhandlat, vi har listat ut hur man sätter fast bilbarnstolen, väskan är packad om vi skulle behöva åka till sjukhuset etc.

Idag var jag och fikade med alla tjejer från föräldragruppen vilket var väldigt trevligt. Tiden bara rann iväg och det var så roligt att socialisera lite. Efter fikat åkte jag och handlade och då fick jag de kraftigaste förvärkar jag haft hittills. Det kändes som mensvärk. Riktigt spännande! :D Jag känner mig redo och hon får gärna titta ut nu när som helst. Börjar bli lite smått fed up på att vara så stor och obekväm nu nämligen haha.

Här testar Andy vår 'baby sling' som vi ska bära omkring henne i. Mysigt!!!

Och så en bild på hennes första bok som jag pysslat ihop. Längtar tills jag får börja fylla den ordentligt.

37+0 veckor!!!!

Publicerad 2013-10-09 11:11:26 i Allmänt,

Yes nu är jag 'full term' som de säger i England. Nu kan lillan komma när aom helst hihi. Fast egentligen är det ju tre veckor kvar och jag har en känsla av att hon trivs för bra därinne för att vilja komma ut på ett tag. Inatt o imorse hade jag lite mensvärksakriga krämpor. Kanske förvärkar?? Men inget annat exciting att rapportera tyvärr.

36+6 veckor

Publicerad 2013-10-08 13:19:49 i Allmänt,

I helgen hade vi besök av Andys familj då grabbarna skulle cykla ett 160km cykelrace. Min svärmor hade med sig jättesöta små kläder, smarta hänggrejer för garderoben och så hade hon sytt TVÅ babynest. Jättefina. Det finns inte sådana här i ENgland så hon hade kollat upp en beskrivning på svenska och försökt att översätta och sy efter dem instruktionerna. tycker jga var gulligt gjort. 
 
Imorgon blir jag 37 veckor. Det känns inte som att någonting är på G ännu dock. Jag tror hon ligger lite längre ner i min pelvis, vilket gör att jag behöver kissa ÄNNU oftare än förut. Inatt räknade jag till 4 toalettbesök, ett varannan timme. 
Jag börjar så smått att förbereda mig mentalt för förlossningen. Jag har skrivit ett manus för hypnoterapin som jag ska använda. Mets handlar det väl om att slappna av antar jag. Dte är rätt häftigt när man tänker att kroppen sköter nästan allt själv. Än så länge har jag inte behövt göra någonting under graviditeten. Min kropp har liksom skött allting och nu ligger det en nästan fullvuxen bebis i magen. Samma sak försöker jag tänka om förlossningen. Kroppen vet vad den ska göra. Allt jag behöver göra är att ta emot smärtan, slappna av och låta kroppen göra sitt och sedan trycka lite mot slutet. Lätt som en plätt ;)
 
 
 

Gissningstävling! (Uppdatering)

Publicerad 2013-10-06 23:12:00 i Allmänt,

På onsdag blir jag 37 veckor och då är lillan "fullbakad" och kan komma när som helst :D Så vi tyckte det vore roligt att ta emot lite gissningar på vikt, längd och datum. Beräknad födelse är alltså 30:e Oktober.
 
Om ni känner för att gissa så skriv gärna en kommentar :)
 
Här är allas gissningar so far:
 
Lynne: 23 Oktober, 3628g, 51cm
 
Frances: 24 Oktober, 3231g, 50cm
 
Caroline: 24 Oktober, 3100g, 52cm
 
Sara: 27 Oktober, 3230g, 50cm
 
Dinaz: 29 Oktober, 3400g, 51cm
 
John: 31 Oktober, 3572g, 50cm
 
Birgitta: 2 November, 3480g
 
Jonathan: 3 November, 3713g, 48cm
 
Tessa: 3 November, 3600g
 
Maria: 4 November, 3520g, 51cm
 
Madeleine: 4 November, 3260g, 50cm
 
Jacob: 5 November, 3445g, 45cm
 
Lina: 6 November, 3350g, 53cm
 
Isabelle: 6 November, 3255g, 52cm
 
Andy: 7 November, 3855g, 52cm
 
Anne: 7 November, 3560g, 50cm
 
Henny: 12 November, 4135g, 50cm
 
 
Som ni ser är jag pessimisten i gänget ;) Jag hoppas verkligen att jag har fel!
 
 

Maternity shoot

Publicerad 2013-10-01 17:55:38 i Allmänt,

Imorgon blir jag 36 veckor och nu tyckte jag det var dags att föreviga magen. Andy fick ställa upp som fotograf och vi gick ut i trädgården och tog lite bilder :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Henny

27 år, bor med fästmannen i England och väntar vårt första barn i oktober 2013! Blir även utbildad kiropraktor och gifter mig samma år :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela