hennyarpreggo.blogg.se

Jag heter Henny, är 27 år och bor med min fästman i England. Exciting times ahead för nu väntar vi vårt första barn som väntas ploppa ut den 30 oktober 2013!

Drama

Publicerad 2013-09-29 16:26:14 i Allmänt,

Igår var jag och fikade med en jättetrevlig tjej som jag träffat genom netmums. Hon är 38 veckor så lite längre gånge än mig men ändå väldigt mära. Vi hade massor att prata om och det var riktigt trevligt :) Jagbestämde mig för att promenera till fiket där vi satt ett par timmar och sedan promenera tillbaka. När jag kom hem typ vid 16 så kände jga att jag hade lågt blodsocker då jag inte ahde ätit nån lunch. Jag kände mig yr och mådde illa och händerna skakade så jag hällde i mig apelsinjuice och drack chokladmjölk så fort jag kom innanför dörren för att få upp sockret snabbt. Sedan gick jag upp för att byta om och plötsligt började allt snurra runt omkring mig. Jag trodde att jag skulle svimma i badrummet och fick snabbt upp låset och gick och lutade mig mot sängen. Allt snurrade och jag kände mig riktigt illamåenede. Jag gick ner och åt lite smörgåsar och en mullerice och väntade på att det skulle gå över. Efter en timme då jag mådde i princip likadant så tänkte jag att det kanske inte var blodsockret ändå. Då blev jag orolig och eftersom Andy var på jobbet så ringde jag out of hours läkaren. De trodde att det kunde vara lågt blodtryck eller nåt emd innerörat. När de nämnde innerörat så ringde det en klocka i huvudet. Självklart! Jag tappade ju nåt i örat för nån vecka sedan och har varit halvt döv sedan dess. Det måste ha blivit lite inflammerat nu. Läkaren erbjöd mig att få en tid samma kväll (23.30 då Andy kommit hem för jag ville inte köra själv) för att kolla på det. 
När vi väl åkte in senare på kvällen så åkte vi till fel sjukhus! Hittar inte så bra här fortfarande haha. Jag var ju fortfarande väldigt yr så de erbjöd mig att vänta på akuten vilket vi gjorde. Men när vi väl fick träffa en läkare så skrev han bara ut antibiotika och sa att jag skulle gå o se min egen läkare på måndag istället. Jaha, what a waste of time. Klockan var väl två, halv tre när vi kom hem så idag känne rjga mig rätt trött. Jag mår bättre men har fortfarande lite yrsel då och då. Hoppas verkligen läkaren gör nåt imorgon. Är trött på att inte höra!

Vecka 35+0

Publicerad 2013-09-25 16:31:42 i Allmänt,

Yes äntligen börjar det närma sig! Dock börjar det bli lite jobbigt nu så var beredda på ett klagoinlägg. Jag har gått upp 12kg, känner mig vacker ibland och ful och tjock ibland men alltid otymplig och det är svårt att röra sig. Jag kan inte gå ut o gå mer än två minuter förrän Braxton hicks sammandragningarna sätter igång. Jag sover inte särskilt bra, vaknar kanske 5-7 ggr per natt och är obekväm eller när jag precis lagt mig bekvämt så måste jag upp och kissa etc. 
Jag har även gått och blivit döv på mitt vänstra öra. Det hände för några dagar sedan när jag gjorde rent det och måste ha tappat lite bomull eller nåt i örat. Sedan dess hör jag knappt och det känns som att jag har en öronpropp instoppad. Ska dock till läkaren nästa vecka så förhoppningsvis kan han hjälpa mig då.
 
Men nog med klagande nu. Jag börjar sakta men säkert vänja mig vid att vara hemmafru. Ha mycket tid, inte behöva känna att jag borde plugga, jag kan träffa människor och gå med i mamma-grupper etc. Jag har börjat träffa en del andra gravida i området och även en del mammor vilket är jättekul. 
Förra veckan gick jag på ett bumps and babies möte där det kommer en massa mammor med sina bebisar för att träffa och prata med andra mammor. Alla var mycket trevliga och det var roligt att lära känna lite folk häromkring men oj vad mycket bebissnack det blev. Mammor älskar att prata om sina bebisar! Matvanor hit, sovmönster dit etc etc haha. Jag blev faktiskt lite uttråkad efter ett tag. Men jag kommer säkert bli likadan :)
 
Jag har även börjat observera några kiropraktorer i området för att försöka att inte glömma bort allt jag lärt mig. Det är kul och ger mig lite att göra :)
 
35 veckor, lilla pluttan är snaaart snaaart färdigbakad <3
 
 

Helg

Publicerad 2013-09-21 18:59:46 i Allmänt,

Idag slutade min fina man tidigt och vi åkte till Surrey för att göra en mini "tour chasers" och kolla på Tour of Britain (ett cyklingsevent). Det var mysigt men oj vad fort de passerade. Man hann knappt reagera så var de förbi redan och det var dags att gå tillbaka till bilen och åka till nästa ställe.
På vägen hem somnade en trött preggo i bilen kan jag säga.

Bebissaker

Publicerad 2013-09-20 13:58:35 i Allmänt,

Det börjar sakta men säkert bildas ett litet nursery för lillan. Vi längtar så mycket tills hon kommer nu <3

Birth Plan

Publicerad 2013-09-19 18:00:50 i Allmänt,

Igår var jag hos barnmorskan igen och allt såg bra ut med lillan. Hon ligger med huvudet nedåt, ganska långt ner i min pelvis vilket är perfekt. Dock hade jag lite låga järnvärden och hon sa att de kanske inte kunde låta mig ha en home birth om jag inte fick upp värdena. Så nu har jag börjat ta extra järn och håller tummarna på att det ska hjälpa.
Vi diskuterade min birth plan också och jag tänkte dela med mig av den här. Nu vet jag ju att detta bara är en plan och att mycket kan hända och det kanske blir helt annorlunda när jag väl ska föda men det känns skönt att ha en plan iaf.
 

Birth Plan

 Henny Winward, 27 years old, first baby

 

 Place of birth: Home (living room)

 

 Birth companion: My husband Andy Winward

 

 Pain relief: Water pool, breathing exercises, hypnotherapy, gas and air if needed

 

 Monitoring: I would like to be monitored when I’m in the pool if possible

 

 Interventions: As few as possible. I really do not want forceps or vacuum extraction.

 

 Delivery position: In the pool or squatting/on all fours

 

When the baby is born I want skin to skin contact straight away so I want her to be put straight on my tummy.

 I want to wait until the cord has stopped pulsating before it is cut

 I want to hold my baby for a while before she is weighed/dried off etc

 

Åh tänk att det är 6 veckor kvar. Tiden går alldeles för långsamt!

 

34+0 Veckor

Publicerad 2013-09-18 14:11:09 i Allmänt,

Jag kan inte påstå att tiden går fort för det känns verkligen inte som det när man räknar ner dagarna (42 kvar!) men ändå så stannar man upp och inser att det är mitten av september redan och jag har inte bloggat på en vecka. Vart tog tiden vägen liksom?
 
Vi har avslutat våra föräldrakurser nu. Jag tycker det var mycket hjälpsamt att göra dem. Man fick svar på alla sina frågor och hela grejen börjar känans lite mer verklig. Förut var jag rädd att visualisera hur det kommer vara att ha en liten dotter för att jag var rädd för att något skulle gå fel under graviditeten eller förlossningen och då skulle jag bli alldeles förstörd. Jag trodde inte på att jag skulle kunna vara så lyckligt lottad att jag skulle få ett barn. Men nu vågar jag äntligen tänka på det. Äntligen kan jag föreställa mig hur det skulle vara att se min dotter för första gången, hur jag kommer lägga henne mot min hud och hur Andy kommer pussa henne i pannan. 
Vi ska få ett barn. Vi ska bli en familj :)
 
 
 
 
Andy volunteered som gravid kvinna på föräldrakursen :)
 
 
 

33+1 veckor

Publicerad 2013-09-12 13:49:28 i Allmänt,

Nu är det alltså mindre än 4 veckor kvar tills jag räknas som fullt gången :) Och 48 dagar kvar till den lilla är beräknad. Tiden går sakta nu. Men jag har ändå lite kvar att fixa. Vi har skaffat en moses basket och ett skötbord nu. Men vi behöver fortfarande en madrass till skötbordet, blöjor, wipes etc och lakan och filtar till lillan. O badbalja och skötväska etc etc. Ja, jag kan alltid komma på något mer som saknas hehe.
Andys mamma håller på att sy ett babynest till lillan också. Ååååh jag längtar så himla mycket tills hon kommer. 
Dock vet jag att varken jag eller hon är redo ännu. Igår gick Andy och jag en promenad till Tesco som tar ca 5 minuter från vårt hus (jaa de var för att köpa choklad okeej) och jag fick lite braxton hicks och sammandragningar på vägen. Väl i affären fick jag som mensvärk typ, det höll bara i sig ett litet tag men oj vad skräckslagen jag blev inombords. Inte än! Inte nu! Haha. 
 
Jag har även börjat gå till en kiropraktor för min groin pain och ryggont. Han sa åt mig att inte springa mer så nu har jag fått sluta med det. Sedan på pregnancy yogan sa ledaren åt mig att sluta att gå?! Så jag kunde inte göra någonting. Men för att jag ska må bra så måste jag ju röra på mig. Jag vill inte ligga still hela dagarna bara för att jag är gravid liksom. Så jag går iaf promenader och kör på vår spinning bike då och då nu. Men jag saknar verkligen löpningen.
Jaa det här blev en liten general update om hur läget är. En eloge om ni orkat läsa ända hit. Om jag skulle sammanfatta läget med ord skulle det bli: väntan.
 
 
 
"Vagnen i bilen- testet"...Den var lite större än vad vi trodde men fick precis plats iaf :)
 
De säger ju att fötterna växer under graviditeten ;)
 
 
 
 
 

Bellydancing at 32 weeks

Publicerad 2013-09-07 12:00:00 i Allmänt,

Jag tycker sådant här är så himla häftigt. Tänk att de är vår lilla dotter som ligger där inne och rör sig, de är ju helt fantastiskt :)
 

32+0

Publicerad 2013-09-04 17:59:23 i Allmänt,

Då är det bara 5 veckor kvar tills jag är "full term" och åtta veckor kvar till förlossning :)
Har registrerat mig med en barnmorska nära vårt nya hem, hon verkar ok. Jag hade en appointment med henne igår vilket gick bra. Lillan ligger med huvudet neråt och har runt 130 slag i minuten. Helt perfekt :) Barnmorskan tog öven blodprov igår och dettta har ju gjorts flera gånger utan problem men igår började jag må jätteilla efteråt. Jag fick lägga mig ner i hennes rum, började kallsvettas och trodde jag skulle svimma. Hon ringde Andy som fick komma och hämta mig. Jättekonstigt. Men sedan mådde jag bättre iaf och vi hade både eftermiddagsgäster och middagsgäster senare på dagen. Mycket trevligt. 
 
Igår gick jag även till en kiropraktor med min SI-joint pain och groin pain...Han sade åt mig att sluta springa :( Så det får bli spinning bike för mig från och med nu. Och powerwalks. Inte alls lika roligt som att springa men jag vill ju helst att allt ska fungera så bra som möjligt i bäckenet när det är dags för förlossning så de är väl bäst att jag lyssnar. 
Ikväll ska jag testa gravid yoga här i närheten. Yoga är ju verkligen inte min grej då mina muskler är stela som pinnar och jag är den minst flexibla personen jag känner. Men jag ska ge det en chans och hoppas att det kan hjälpa till med andning och avslappning inför förlossningen. Vi får väl se hur det går :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Antenatal class och förlossningstankar

Publicerad 2013-09-02 16:30:51 i Allmänt,

Japp i torsdags var jag ju på den första föräldrakursen. Jag var lite nervös innan eftersom jag skulle gå själv (A jobbade) men tänkte att de finns säkert fler som är själva. Nope. Inte en ENDA. Alla hade sina pojkvänner/makar med sig utom jag. Det kändes lite pinsamt på något sätt. Att jag inte ens hade någon vän att ta med. Bara jag liksom. Men det gick bra iaf. Vi pratade mest om vart man kan ha förlossningen (det finns tre olika birth centre/sjukhus här). Jag var den enda som var inne på att föda i hemmet. Men jag tror nästan att jag har bestämt mig för att ha en homebirth nu. Jag tror att det kommer att vara lättare att slappna av hemma. Kunna äta när man vill, slå på tv:n, gå runt i huset o röra sig etc istället för att vara fast i ett kalt rum. Och om någonting skulle gå fel så vet de det i tid så att jag kan åka ambulans till sjukhuset skulle det behövas. Dessutom så vill jag inte ha några mediciner/smärtstillande alls. Är jag på ett sjukhus där det finns tillgängligt så skulle jag säkert säga ja, men är jag hemma så har jag inte den möjligheten. Då är det bara att köra på liksom. Jag vill också ha en pool att föda i då jag har läst att det ska vara väldigt avslappnande. Så ska försöka ta reda på vart jag kan hyra en som får plats i vårt vardagsum. Och hur fyller man upp poolen i vardagsummet? Jaa som ni märker så är det en del detaljer som måste tänkas ut. Jag ska träffa min nya barnmorska här i Chandler's Ford imrogon och så vad hon säger. 
 
Det blir bara en kort uppdatering idag. Vi har fortfarande inte fått något internet hemma så jag sitter på den lokala puben, dricker en cola och andvänder deras wifi just nu. Förhoppningsvis får vi internet denna vecka så då kan jag uppdatera lite mer.

Om

Min profilbild

Henny

27 år, bor med fästmannen i England och väntar vårt första barn i oktober 2013! Blir även utbildad kiropraktor och gifter mig samma år :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela