hennyarpreggo.blogg.se

Jag heter Henny, är 27 år och bor med min fästman i England. Exciting times ahead för nu väntar vi vårt första barn som väntas ploppa ut den 30 oktober 2013!

Tiden går

Publicerad 2014-01-18 21:42:20 i Allmänt,

Gud vad fort tiden går. Linn är nu 11 veckor gammal och det är så roligt att se hur hon utvecklas. Hon håller på att upptäcka att hon har händer nu och kan spendera långa stunder då hon bara stirrar på sina knutna nävar. Det är så sött! Hon pratar mer och mer också. Cooing, som man säger på engelska. 
Hon är en nyfiken och lite bossig dam, vår lilla Linn. Hon blir uttråkad fort om man bara sitter med henne i knät. Hon älskar att bli buren så att hon ser framåt och gå promenader i huset. Stannar man för länge på en plats blir hon uttråkad och börjar bli arg haha. Och att lägga ner henne på filten i soffan är det inte tal om. Då får man fortsätta att gå runt med henne. Runt och runt. Jag har börjat använda en baby björn bärsele så att jag har fria händer iaf när jag behöver laga mat.
Hon gillar inte kramar heller. Både Andy och jag försöker att krama henne när vi bär på henne men hon hatar det haha. Vill bara bli buren så att hon ser framåt.
 
Nätterna har gått förvånansvärt bra de senaste dagarna (ta i trä). Hon har lagt sig samtidigt som oss, mellan 22-23 och vi har ammat då. Sedan har hon sovit allt mellan 5-6 1/2 timmar, ammat igen och sedan somnat om några timmar till. Jätteskönt! Får väl se hur länge det håller i sig :)
 
Denna veckan hade jag besök av mina goda vänner Lina och Camilla. De är så kreativa och vi anordnade ett litet photo-shoot med Linn. Jag tyckte bilderna blev så häftiga så lägger upp dem här.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 månader idag

Publicerad 2014-01-01 22:14:59 i Allmänt,

Idag är min älskade lilla dotter 2 månader :D
Tack för kommentarerna om problemet på kvällarna. Det är skönt att veta att vi inte är ensamma om problemet. Jag kan säga att det har blivit lite bättre sedan sist jag skrev. Hon skriker inte otröstligt längre. Bara man stoppar in nappen i munnen så är hon "nöjd". Dock ligger hon ändå och tar i och vägrar att slappna av och sova. Hon spjärnar liksom emot sömnen, nästan som att hon är rädd för den.
Men vissa dagar har det gått jättebra att lgga henne. Hon har då somnat vid nio, vaknat och ätit igen vid elva tolv och sedan sovit till typ fem sex på morgonen. Oj vilken skillnad det är på hur man mår när man fått bra med sömn. Detta har bara hänt några gånger dock. Men oftast försöker jag iaf att mata henne mycket och så ofta vi kan under dagen och då sover hon oftast länge och bra under natten iaf.
 
Julen firades här hemma hos oss. Min mamma och bror har kommit hit från Sverige och så kom hela Andys familj och firade också. Det var jättemysigt att vara allihopa tillsammans. Och Linn är så bortskämd så hon fick TVÅ julaftonar, en den 24:e och så en engelsk den 25:e. Hon fick mest paket av alla men blev hungrig mitt i öppnandet så vi fick gå och amma :)
 
Mamma och brorsan är fortfarande kvar här och idag gick Andy och jag ut på en liten date. Vi såg Anchorman 2 på bio och det var riktigt mysigt. Jag pumpar mjölk varje natt eller morgon nu och frysen börjar fyllas upp. Är så tacksam för att Linn tar flaskan och det gick alldeles utmärkt för mamma att mata henne när vi var borta. Skönt att veta för när jag (förhoppnigsvis) börjar jobba om några månader.

Vi har även börjat läsa sagor till Linn. På morgonen är hon alltid så glad och ler och pratar och då brukar vi passa på att läsa lite och hon verkar faktiskt gilla det. Hon tittar intensivt på sidorna i boken :)






 
 

Om

Min profilbild

Henny

27 år, bor med fästmannen i England och väntar vårt första barn i oktober 2013! Blir även utbildad kiropraktor och gifter mig samma år :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela