hennyarpreggo.blogg.se

Jag heter Henny, är 27 år och bor med min fästman i England. Exciting times ahead för nu väntar vi vårt första barn som väntas ploppa ut den 30 oktober 2013!

Kläder

Publicerad 2013-08-28 12:32:49 i Allmänt,

31 fulla veckor idag :) Jag gick igenom alla lillans kläder idag och jag tycker inte att jag köpt så jättemycket. Mamma sa åt mig att inte köpa för många små storlekar för att de växer ur dem så snabbt och en del passar inte ens i dem som nyfödda. Andy vägde tydligen 4.5kg som nyfödd så det är nog tur att jag har blandade storlekar. Men jag tycker det är svårt att veta hur mycket man behöver.

Nu har vi förresten flyttat och bor numera i ett (hyrt) stort hus i Chandler's Ford utanför Southampton. Trivs bra än så länge men vi har mycket att fixa iordning innan det känns riktigt som hemma. Imorgon ska jag på första föräldrakursen. Tyvärr jobbar Andy så jag måste gå själv vilket känns extra pirrigt.här en bild jag tog igår (30+6) och en på alla kläder

Vagndjungeln

Publicerad 2013-08-24 15:53:00 i Allmänt,

Efter att ha besökt diverse affärer och läst runt på internet om vilka som är bra eller inte bra så har vi nu äntligen beställt en barnvagn! Nästan 7000:- kostade den, jävligt dyrt men hoppas att lillan kommer ligga bekvämt och säkert i denna. Det var verklligen en djungel av barnvagnar att leta sig igenom.
Eftersom vi skaflytta  (A håller på och packar as we speak) till ett område i Southampton där det finns en hel del skog med stig och stenar så ville vi ha en som kunde köra bra off road och som hade luftdäck eller foam däck
som ger lite mer stötdämpning än andra däck. Dock så är nästan alla off road vagnar med tre hjul. Detta ville vi inte ha eftersom de med tre hjul har lite emr risk för att tippa.
Vi ville också självklart ha en vagn som var lätt att köra och styra och fölla ihop. Efter att ha besökt en affär här i Bournemouth fastnade vi för Uppababy Vista. När vi sedan kom hem och läste på Which.com (de skriver reviews på typ allt möjligt) att denna vagn var rankad tvåa på deras lista så bestämde vi oss för att slå till.
 
Så denna Uppababy Vista vagn med bilstol blev det. 
 
 
 
 
 
 

Min viktuppgång

Publicerad 2013-08-22 16:41:38 i Allmänt,

Jag vet att det egentligen inte spelar någon roll hur mycket man går upp under graviditeten så länge det inte är ohälsosamt. Men jag tänkte ändå skriva ett litet inlägg om det här, för my own records.
 
 
 
Week 4 (startvikt): 56.7kg
 
Week 7: 55.4kg
 
Week 20: 60.9kg
 
Week 23: 63kg
 
Week 26: 64kg
 
Week 30: 66.6kg
 
Det verkar som om lillan hade en growth spurt mellan vecka 20-23 :) Totalt har jag alltså gått upp 10kg. Det är ca 10 veckor kvar så vi får väl se vad jag slutar på...

Tillbaka i UK

Publicerad 2013-08-18 11:05:24 i Allmänt,

Japp nu är vi tillbaka här hemma. Det känns skönt men jag saknar både mamma och Jacob lite redan. Men skönt att veta att de kommer och hälsar på i november i allafall. Andy har nu börjat jobba och detta betyder väl att mitt jobb som hemmafru börjar nu också haha. Jag är lite orolig för att jag kommer att bli väldigt uttråkad innan bebis kommer. Igår började jag första dagen på "jobbet" med att kolla facebook och titta på tv. Det är tur att det är friidrott fortfarande för då har jag iaf något att kolla på. Sedan städade jag köket ordentligt. Sedan bestämde jag mig för att jag var klar med hussysslorna för dagen. Hårt jobb det här. Men egentligen borde jag försöka njuta av att kunna vara hemma och ta det lungt och förbereda mig inför vad som komma skall. Jag har aldrig haft ledig tid såhär förut och det har ju faktiskt varit ganska hektiskt fram till nu. Jag har pluggat stenhårt i fem år, hade sluttentor i maj och juni och planerade samtidigt vårt bröllop. Tog kiropraktorexamen i juli, gifte mig i augusti och nästa vecka ska flytta till ett hus i Southampton. 
Dessutom har jag en hel del bebis-grejer att fixa. Vi har ju inte köpt någonting förutom några få klädesplagg. 
Jag kommer ju ha ett helt babyrum att inreda i nya huset. 
 
Jag har funderat på att jobba hemifrån med hypnotherapy:n och specialisera mig på hypno-birth. Det är ju iaf nåt som kan hålla mig sysselsatt om jag nu får några patienter. Jaa vi får se hur det blir med allt. Det är spännande, jag känner verkligen att jag går in i en ny fas i livet nu. Inget mer studentliv för mig, nu är det vuxenvärlden som väntar.
 
 

Bröllop!

Publicerad 2013-08-11 18:05:56 i Allmänt,

Nu har vi gift oss! Det var en alldeles perfekt dag och jag är så lycklig som har en sådan fin man och att jag nu kan kalla mig Mrs Winward. Är fortfarande kvar i Sverige men skriver ett mer utförligt inlägg när jag får tid.

Om

Min profilbild

Henny

27 år, bor med fästmannen i England och väntar vårt första barn i oktober 2013! Blir även utbildad kiropraktor och gifter mig samma år :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela